Minder schepen en minder overslag voor haven Moerdijk in 2023

Financieel jaarverslag

Het jaar 2023 in Port of Moerdijk wordt getekend door sterk teruglopende volumes in de shortsea, binnenvaart en spoor. De overslag via water daalde met bijna 8% en kwam uit op 15,8 miljoen ton, dat was in 2022 nog 17,1 miljoen ton. Per spoor vertrokken in 2023 zo’n 500 treinen minder dan in 2022 en ook het volume wat de treinen vervoeren daalde met iets meer dan 16%. Kortom, ‘een uitdagend jaar’, schrijft Moerdijk in het recent verschenen financiële jaarverslag over 2023.

Foto: Make more Aerials, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Minder schepen en minder overslag voor haven Moerdijk in 2023 | NT

Minder schepen en minder overslag voor haven Moerdijk in 2023

Financieel jaarverslag

Het jaar 2023 in Port of Moerdijk wordt getekend door sterk teruglopende volumes in de shortsea, binnenvaart en spoor. De overslag via water daalde met bijna 8% en kwam uit op 15,8 miljoen ton, dat was in 2022 nog 17,1 miljoen ton. Per spoor vertrokken in 2023 zo’n 500 treinen minder dan in 2022 en ook het volume wat de treinen vervoeren daalde met iets meer dan 16%. Kortom, ‘een uitdagend jaar’, schrijft Moerdijk in het recent verschenen financiële jaarverslag over 2023.

Foto: Make more Aerials, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu