Minder goederen gelost in zeehavens: meer uit VS, minder uit Rusland

VS en VK de grootsten

De aan- en afvoer van goederen in Nederlandse zeehavens is vorig jaar met 7,6% gedaald tot 574 miljoen ton. Er zijn zowel minder goederen gelost als geladen. Vooral de aanvoer vanuit Rusland nam sterk af, terwijl die vanuit de Verenigde Staten juist flink toenam, met 29%. 

minder aan en afvoer zeehavens
Speciaal voor de Oranjewedstrijd op 2 juli heeft het nieuwe containerschip van Hapag Lloyd, de 'Singapore Express', het schip aan de buitenkant met oranje containers opgestuwd. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Minder goederen gelost in zeehavens: meer uit VS, minder uit Rusland | NT

Minder goederen gelost in zeehavens: meer uit VS, minder uit Rusland

VS en VK de grootsten

De aan- en afvoer van goederen in Nederlandse zeehavens is vorig jaar met 7,6% gedaald tot 574 miljoen ton. Er zijn zowel minder goederen gelost als geladen. Vooral de aanvoer vanuit Rusland nam sterk af, terwijl die vanuit de Verenigde Staten juist flink toenam, met 29%. 

minder aan en afvoer zeehavens
Speciaal voor de Oranjewedstrijd op 2 juli heeft het nieuwe containerschip van Hapag Lloyd, de 'Singapore Express', het schip aan de buitenkant met oranje containers opgestuwd. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu