Offshore zonneproject ‘past net’ door Zeesluis IJmuiden (+foto’s)

'Breedste object ooit'

Met een lengte van 65 meter en een breedte van 68 meter op de waterlijn, passeerde de Merganser van Solarduck de sluis in IJmuiden. De sluis is zelf 2 meter breder dan het object. Volgens Port of Amsterdam was dit tot nu toe het ‘breedste object ooit’ dat werd getransporteerd door de zeesluis.

breed transport zeesluis ijmuiden
Foto: SolarDuck

Zeesluis IJmuiden is zelf 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep en ligt aan de monding van het Noordzeekanaal. Met deze afmetingen is de sluis sinds januari 2022 de grootste zeesluis ter wereld.

Merganser

De Merganser is een offshore zonneproject van energiebedrijf RWE en zonne-energiebedrijf Solarduck. Het platform bestaat uit zes driehoekige zonnepanelen die onderling met elkaar verbonden zijn, met een capaciteit van 0.5 MWp. Het totale bouwwerk moet bestand zijn tegen extreme omstandigheden als onder andere hoge golven tot 13,5 meter en sterke wind, aldus Solarduck.

De zonnepanelen zijn onderweg voor installatie op 12 kilometer van de kust van Scheveningen.

breedste transport door zeesluis ijmuiden
Foto: Hans de Vries

transport solarproject zeesluis ijmuiden
Foto: Port of Amsterdam
Offshore zonneproject ‘past net’ door Zeesluis IJmuiden (+foto’s) | NT

Offshore zonneproject ‘past net’ door Zeesluis IJmuiden (+foto’s)

'Breedste object ooit'

Met een lengte van 65 meter en een breedte van 68 meter op de waterlijn, passeerde de Merganser van Solarduck de sluis in IJmuiden. De sluis is zelf 2 meter breder dan het object. Volgens Port of Amsterdam was dit tot nu toe het ‘breedste object ooit’ dat werd getransporteerd door de zeesluis.

breed transport zeesluis ijmuiden
Foto: SolarDuck

Zeesluis IJmuiden is zelf 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep en ligt aan de monding van het Noordzeekanaal. Met deze afmetingen is de sluis sinds januari 2022 de grootste zeesluis ter wereld.

Merganser

De Merganser is een offshore zonneproject van energiebedrijf RWE en zonne-energiebedrijf Solarduck. Het platform bestaat uit zes driehoekige zonnepanelen die onderling met elkaar verbonden zijn, met een capaciteit van 0.5 MWp. Het totale bouwwerk moet bestand zijn tegen extreme omstandigheden als onder andere hoge golven tot 13,5 meter en sterke wind, aldus Solarduck.

De zonnepanelen zijn onderweg voor installatie op 12 kilometer van de kust van Scheveningen.

breedste transport door zeesluis ijmuiden
Foto: Hans de Vries

transport solarproject zeesluis ijmuiden
Foto: Port of Amsterdam