Cocaïne gevonden tussen lading schroot in Rotterdamse haven

Ruim 40 miljoen euro

De Douane heeft 543 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam. De partij heeft een straatwaarde van ruim 40 miljoen euro.

drugs tussen schroot
Drugssmokkel tussen pakketje schroot. Foto: Openbaar Ministerie

De partij verdovende middelen zat verstopt tussen een lading schroot, zo meldt het Openbaar Ministerie.

De container waarin de partij vorige week is gevonden, is afkomstig uit Bonaire en is bestemd voor een bedrijf uit Oud-Gastel. Volgens het OM heeft dat bedrijf niets met de drugssmokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd door de autoriteiten.

De Douane heeft vandaag ook bekend gemaakt dat dit eerste halfjaar fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens. Het gaat om 16.000 kilo, terwijl in het eerste half jaar van 2023 nog ruim 28.000 kilo werd gevonden.

Cocaïne gevonden tussen lading schroot in Rotterdamse haven | NT

Cocaïne gevonden tussen lading schroot in Rotterdamse haven

Ruim 40 miljoen euro

De Douane heeft 543 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam. De partij heeft een straatwaarde van ruim 40 miljoen euro.

drugs tussen schroot
Drugssmokkel tussen pakketje schroot. Foto: Openbaar Ministerie

De partij verdovende middelen zat verstopt tussen een lading schroot, zo meldt het Openbaar Ministerie.

De container waarin de partij vorige week is gevonden, is afkomstig uit Bonaire en is bestemd voor een bedrijf uit Oud-Gastel. Volgens het OM heeft dat bedrijf niets met de drugssmokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd door de autoriteiten.

De Douane heeft vandaag ook bekend gemaakt dat dit eerste halfjaar fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens. Het gaat om 16.000 kilo, terwijl in het eerste half jaar van 2023 nog ruim 28.000 kilo werd gevonden.