De tirade komt een dag nadat een anonieme medewerker had gezegd dat Trump ‘geobsedeerd’ is door het bedrijf.

Trump zegt in zijn tweet dat hij al lang voor de verkiezingen bezorgd was over Amazon. De webwinkelier moet volgens Trump meer belasting betalen aan staten en gemeenten. Ook misbruikt Amazon volgens Trump het Amerikaanse postsysteem voor zijn bezorging.

De Amerikaanse website Axios schreef al op basis van bronnen rond het Witte Huis dat Trump strengere regels wil opstellen voor Amazon, waarna het aandeel fors verloor. Woordvoerster Sarah Huckabee Sanders ontkende later weer dat Trump plannen in die richting heeft.

Trump heeft Amazon vorig jaar al herhaaldelijk op de korrel genomen.

Het aandeel van de webwinkelgigant op Wall Street ging omlaag. Amazon verloor ruim 2%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement