Poolse post wil slag slaan in Europees pakketvervoer

Pakjes

Poczta Polska, het Poolse staatspostbedrijf, denkt binnenkort een overname te doen in het Duitse koeriers- en pakketvervoer. Het bedrijf wil in onder meer Nederland, Duitsland en Spanje een concurrent worden van reuzen als DHL en DPD.

Dat meldt het Poolse zakenblad Rzeczpospolita. Volgens posttopman PrzemyslawSypniewski is zijn bedrijf in onderhandeling met een Duits bedrijf over een overname en staat een eerste overname in dat land voor de deur. Tot dusver moeten de Poolse posterijen samenwerken met partners in het Europese buitenland.

Ze willen nu eigen grensoverschrijdend pakketvervoer verzorgen. Volgens de Poolse zakenkrant zijn waarnemers sceptisch over de plannen. In het eigen Polen moeten de posterijen het marktleiderschap in het pakjesvervoer bijvoorbeeld al overlaten aan DHL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Poolse post wil slag slaan in Europees pakketvervoer | NT

Poolse post wil slag slaan in Europees pakketvervoer

Pakjes

Poczta Polska, het Poolse staatspostbedrijf, denkt binnenkort een overname te doen in het Duitse koeriers- en pakketvervoer. Het bedrijf wil in onder meer Nederland, Duitsland en Spanje een concurrent worden van reuzen als DHL en DPD.

Dat meldt het Poolse zakenblad Rzeczpospolita. Volgens posttopman PrzemyslawSypniewski is zijn bedrijf in onderhandeling met een Duits bedrijf over een overname en staat een eerste overname in dat land voor de deur. Tot dusver moeten de Poolse posterijen samenwerken met partners in het Europese buitenland.

Ze willen nu eigen grensoverschrijdend pakketvervoer verzorgen. Volgens de Poolse zakenkrant zijn waarnemers sceptisch over de plannen. In het eigen Polen moeten de posterijen het marktleiderschap in het pakjesvervoer bijvoorbeeld al overlaten aan DHL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement