PostNL inventariseert de mogelijkheden om op deze manier online bestelde producten te laten bezorgen. Het zou een goede oplossing zijn voor het probleem van de ‘last mile’. Dit is het laatste, vaak erg kostbare stukje van de reis die een pakket aflegt van het distributiecentrum naar de klant.

Vanwege de hoge kosten die hiermee samenhangen zijn koeriersdiensten zoekende naar mogelijkheden om dit efficiënter in te richten dan via bijvoorbeeld een chauffeur die met zijn busje van deur naar deur gaat. Bezorging via buizen is dan één van de mogelijkheden. Een test in Amsterdam staat op de planning van het postbedrijf, meldt Logistiek.nl.

Andere voordelen zijn dat minder verpakkingsmateriaal nodig is en dat er minder voertuigen op de weg zijn. Dit kan een gunstige uitwerking hebben op verkeersopstoppingen in binnensteden.

Bekijk de video van PostNL:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement