‘We willen dat iedereen van Amazon gebruik kan maken. Maar soms zijn er gevallen waarin iemand onze service regelmatig misbruikt’, zegt een woordvoerder tegen de Wall Street Journal.

Kostenpost

Retouren zijn een flinke kostenpost in de e-commerce. In dit geval worden sommige klanten er ook van verdacht om expres items te kopen om tegen ontvangst van bijvoorbeeld een tegoedbon de reviews van ‘third party verkopers’ op Amazon op te krikken. Vervolgens wordt het artikel weer retour gestuurd, omdat Amazon Prime-klanten gebruikmaken van gratis verzendkosten.

Gebruikers wiens account is geblokkeerd, krijgen de melding ‘deze account bestaat niet’ als ze willen inloggen. Vervolgens is het niet meer mogelijk om met dat e-mailadres een nieuwe account aan te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement