Eerder liet Cargolux al weten dat de komst van de Chinese vrachtdochter Henan Cargo Airlines vertraging zou oplopen doordat de noodzakelijke vergunningen op zich laten wachten.

ATSG zegt dat de plannen voor een joint venture onder de naam BrightStar Express Airlines met een aantal Chinese bedrijven, waaronder de eigenaar van Okay Airways, voorlopig is stopgezet. In dit samenwerkingsverband zouden de Amerikanen de vrachtvliegtuigen leveren.

ATSG zegt nu dat het naar andere opties kijkt om de expansie in de Chinese luchtvrachtmarkt vorm te geven. Welke dat zijn wil het bedrijf nog niet prijsgeven.

Volgens bronnen is de reden voor de koerswijziging het feit dat BrightStar nog steeds niet de noodzakelijke vergunningen heeft gekregen van de Chinese autoriteiten. Daarnaast zou ATSG nieuwe partijen hebben gevonden die het opzetten van een joint venture onnodig maken.

ATSG is een van de grote luchtvrachtvervoerders achter Amazon. Het vliegt onder meer met twintig B767F’s voor de Amerikaanse webgigant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement