FNV sleept Deliveroo voor de rechter

schijnzelfstandigen

FNV sleept maaltijdbezorger Deliveroo voor de rechter. Volgens de vakbond heeft het van oorsprong Britse bedrijf schijnzelfstandigen in dienst en ontduikt het daarmee de cao.

De bond voert al langer actie tegen Deliveroo, dat vorig jaar besloot alleen nog maar met bezorgers te werken die zzp’er zijn. FNV noemt die constructie ‘onwettig’. ‘De bezorgers van Deliveroo hebben recht op een cao met een goed loon. De uitknijpbaantjes die de bezorgdienst nu hanteert zijn zwaar fout’, zo verklaart bondsbestuurder Willem Dijkhuizen de gang naar de rechter. ‘Hier moet per direct een eind aan komen.’

Deliveroo is verbaasd

Een woordvoerder van Deliveroo zegt in een reactie verbaasd te zijn over de dagvaarding, omdat er vorige week nog ‘zeer constructief’ is gesproken met de vakbond. Het bedrijf spreekt van een bijbaan op zelfstandige basis met een zeer uitgebreide verzekering. ‘Graag werken we samen met vakbonden en overheid om een einde te maken aan de wisselwerking tussen flexibiliteit en zekerheid’, voegt de zegsman toe.

FNV sleept Deliveroo voor de rechter | NT

FNV sleept Deliveroo voor de rechter

schijnzelfstandigen

FNV sleept maaltijdbezorger Deliveroo voor de rechter. Volgens de vakbond heeft het van oorsprong Britse bedrijf schijnzelfstandigen in dienst en ontduikt het daarmee de cao.

De bond voert al langer actie tegen Deliveroo, dat vorig jaar besloot alleen nog maar met bezorgers te werken die zzp’er zijn. FNV noemt die constructie ‘onwettig’. ‘De bezorgers van Deliveroo hebben recht op een cao met een goed loon. De uitknijpbaantjes die de bezorgdienst nu hanteert zijn zwaar fout’, zo verklaart bondsbestuurder Willem Dijkhuizen de gang naar de rechter. ‘Hier moet per direct een eind aan komen.’

Deliveroo is verbaasd

Een woordvoerder van Deliveroo zegt in een reactie verbaasd te zijn over de dagvaarding, omdat er vorige week nog ‘zeer constructief’ is gesproken met de vakbond. Het bedrijf spreekt van een bijbaan op zelfstandige basis met een zeer uitgebreide verzekering. ‘Graag werken we samen met vakbonden en overheid om een einde te maken aan de wisselwerking tussen flexibiliteit en zekerheid’, voegt de zegsman toe.