Dat stelt het Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van een interne memo van de Duitse pakket-en expresvervoerder.

Daarin wordt aangeven dat de komst van de eigen besteldienst van Amazon in Duitsland met onderaannemers snijdt in de inkomsten van de koerier. Daarnaast is Amazon in de gebieden waar het nog geen eigen netwerk heeft meer gebruik gaan maken van concurrenten van DHL. Doordat die pakketdiensten lagere tarieven berekenen, zou Amazon hier een kostenvoordeel hebben bereikt van 15% tegenover de oude besteldiensten van DHL.

Uit de vertrouwelijke documenten blijkt verder dat DHL rekening houdt dat Amazon in 2022 rond de 154 miljoen pakketten zal vervoeren tegen 360 miljoen door de Duitsers. Een deel van de nieuwe 154 miljoen pakketten komt uit pakketvervoer dat nu nog door DHL wordt afgewikkeld. Het zou daarbij gaan om 17,6%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement