De nieuwe omzetdoelstelling heeft wel een prijs, stelt de integrator. Zo zal er de komende jaren fors worden geïnvesteerd in het pakketnetwerk, door meer geautomatiseerde sorteerdepots te bouwen en nieuwe vrachtvliegtuigen te bestellen.

De komende drie jaar wil de koerier de sorteercapaciteit in de VS verhogen. Elk jaar moet deze capaciteit worden opgeschroefd met 350.000 400.000 zendingen per uur. Dit moet gebeuren door alle sorteercentra geheel te automatiseren. Het bedrijf handelt nu 35 miljoen pakketten per dag af in de VS. Daarvan wordt de helft nog verwerkt in oudere semi-geautomatiseerde depots.

Kwartaalcijfers

UPS zag over het tweede kwartaal van het lopende boekjaar de omzet met 9.6% stijgen naar 7,4 miljard dollar, maar het bedrijfsresultaat dalen met 13% naar 1,8 miljard dollar. Dit lagere bedrijfsresultaat kwam door hogere kosten en investeringen. Door de lagere vennootschapsbelasting in de VS steeg de nettowinst over het tweede kwartaal met 7,3% naar 1.5 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement