DPD voert omzet met 8% op

pakketbezorging

Pakketvervoerder DPD voerde vorig jaar de omzet met 8% op. De groei deed zich vooral voor in de bezorging van pakjes bij de consument thuis. De omzet steeg naar 7,3 miljard euro.

In totaal werden afgelopen jaar 1,3 miljard pakketten bezorgd. Dat was 7% meer dan het jaar ervoor. DPD is een dochter van het Franse La Poste en behaalde een omzetgroei van 13,6% in het bezorgen van, vaak op internet bestelde, goederen direct van de verkoper naar de thuiswinkelende consument.

Grensoverschrijdend vervoer

Het grensoverschrijdende vervoer van de onderneming, die haar hoofdkantoor heeft in het Duitse Aschaffenburg, nam 13,6% toe. DPD is in belangrijke delen van Europa actief, waaronder in de Benelux.

Boris Winkelmann, de topman van DPD, wil ook dit jaar het beleid voortzetten om matig renderende pakkettransporten te staken en zich vooral op vervoer te richten dat hogere marges oplevert. Hij kondigt ook aan dat meer wordt geïnvesteerd in transport met elektrisch aangedreven vrachtauto’s en bestelwagens, onder meer in binnensteden.

DPD voert omzet met 8% op | NT

DPD voert omzet met 8% op

pakketbezorging

Pakketvervoerder DPD voerde vorig jaar de omzet met 8% op. De groei deed zich vooral voor in de bezorging van pakjes bij de consument thuis. De omzet steeg naar 7,3 miljard euro.

In totaal werden afgelopen jaar 1,3 miljard pakketten bezorgd. Dat was 7% meer dan het jaar ervoor. DPD is een dochter van het Franse La Poste en behaalde een omzetgroei van 13,6% in het bezorgen van, vaak op internet bestelde, goederen direct van de verkoper naar de thuiswinkelende consument.

Grensoverschrijdend vervoer

Het grensoverschrijdende vervoer van de onderneming, die haar hoofdkantoor heeft in het Duitse Aschaffenburg, nam 13,6% toe. DPD is in belangrijke delen van Europa actief, waaronder in de Benelux.

Boris Winkelmann, de topman van DPD, wil ook dit jaar het beleid voortzetten om matig renderende pakkettransporten te staken en zich vooral op vervoer te richten dat hogere marges oplevert. Hij kondigt ook aan dat meer wordt geïnvesteerd in transport met elektrisch aangedreven vrachtauto’s en bestelwagens, onder meer in binnensteden.