DP-DHL heeft het stopzetten bevestigd na berichtgeving hierover in diverse Duitse vakmedia. Sinds 2017 heeft de Duitse logistieke dienstverlener een samenwerkingsverband met Amazon Fresh. Toen waren de vooruitzichten voor deze markt nog positief. Consumenten zouden flink meer online boodschappen bestellen in de nabije toekomst. Die groei is echter uitgebleven, wat DP-DHL deed besluiten de overeenkomst stop te zetten. Sinds deze maand bezorgt Amazon zijn producten zelf.

Amazon Fresh is twee jaar geleden gestart in de Berlijn-Potsdam-regio. Daar zijn later de Duitse steden Hamburg en München aan toegevoegd. Verdere uitbreiding is achterwege gebleven tot dusver.

Fedex

Het is al de derde keer in korte tijd dat een logistieke partij stopt met de levering van Amazon-producten. Onlangs werd bekend dat Fedex stopt met het verzorgen van wegtransport voor de Amerikaanse webwinkel, nadat het bedrijf eerder al besloot om niet langer het luchtvrachtvervoer te doen voor Amazon.

Toch lijken de besluiten van DP-DHL en Fedex van elkaar te verschillen. Waar laatstgenoemde zich al geruime tijd ergert aan de lage tarieven die Amazon bereid is te betalen, komt de stap van de Duitse logistiek dienstverlener vooral voort uit een tegenvallende consumentenvraag. Tevens is Fedex niet gelukkig met de stappen van Amazon om zelf een logistiek dienstverlener te worden.

Lees ook: Fedex wijst Amazon ook de deur in het wegvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement