Air China Cargo op Luik Airport voor Alibaba

e-commerce

Air China Cargo is recent begonnen met het vervoer van pakketten vanaf China naar het Europese pakketcentrum van Alibaba op Luik Airport.

Dat hebben Air China Cargo en Cainiao, de logistieke divisie van de Alibaba Group, bekendgemaakt. Daarmee versterkt de Chinese webwinkel het aantal onderaannemers voor het cruciale luchtvrachtvervoer tussen de EU en China. De belangrijkste subcontractor is daarbij het Russische AirbridgeCargo.

Doorlooptijden

De nieuwe dienst moet voor snelle besteltijden zorgen voor Alibaba. De webwinkel wil mondiaal de doorlooptijd van de pakketten terugbrengen naar 72 uur van het moment van de bestelling tot de aflevering aan de deur. Dat moet de standaard worden. De nieuwe freighter-diensten zijn een belangrijk onderdeel om dat doel te bereiken.

Air China gaat voorlopig drie vrachtvluchten in de week tussen Hangzhou en Luik Airport uitvoeren voor Alibaba. De vrachtvliegtuigen vliegen dan door naar het eindstation in Madrid.  Voor de vrachtvluchten zet Air China Cargo B777-200’s in met een maximale capaciteit van 100 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Air China Cargo op Luik Airport voor Alibaba | NT

Air China Cargo op Luik Airport voor Alibaba

e-commerce

Air China Cargo is recent begonnen met het vervoer van pakketten vanaf China naar het Europese pakketcentrum van Alibaba op Luik Airport.

Dat hebben Air China Cargo en Cainiao, de logistieke divisie van de Alibaba Group, bekendgemaakt. Daarmee versterkt de Chinese webwinkel het aantal onderaannemers voor het cruciale luchtvrachtvervoer tussen de EU en China. De belangrijkste subcontractor is daarbij het Russische AirbridgeCargo.

Doorlooptijden

De nieuwe dienst moet voor snelle besteltijden zorgen voor Alibaba. De webwinkel wil mondiaal de doorlooptijd van de pakketten terugbrengen naar 72 uur van het moment van de bestelling tot de aflevering aan de deur. Dat moet de standaard worden. De nieuwe freighter-diensten zijn een belangrijk onderdeel om dat doel te bereiken.

Air China gaat voorlopig drie vrachtvluchten in de week tussen Hangzhou en Luik Airport uitvoeren voor Alibaba. De vrachtvliegtuigen vliegen dan door naar het eindstation in Madrid.  Voor de vrachtvluchten zet Air China Cargo B777-200’s in met een maximale capaciteit van 100 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement