Dat heeft de Alibaba-Groep bekendgemaakt. De webgigant laat doorgaans weinig los over de financiële resultaten in de logistiek, maar de cijfers werden gepresenteerd met het oog op plannen om de efficiëntie van het netwerk van Cainiao Network te verbeteren.

Dat netwerk bestaat grotendeels uit subcontractors. Alibaba wil onder meer via investeringen in nieuwe data-technologie de levertijden aan klanten verbeteren

Luik

Recent heeft Cainiao Network daarvoor al Air China Cargo ingeschakeld om de transporttijden tussen de Europese hub in Luik en China te verbeteren. Het gaat ook het aantal chartervluchten verhogen van 260 naar 1.260, terwijl de doorlooptijden naar de eindontvanger van zeven dagen naar drie dagen moet worden gereduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement