Alibaba vergroot belang in vervoerder YTO met 1 miljard

e-commerce

De Chinese webgigant Alibaba heeft zijn belang in het eveneens Chinsese expresbedrijf YTO Express vergroot van 10,5% naar 22,5%.

Dat melden de financiële media in deVolksrepubliek. De twee partijen werken al enige tijd samen, maar blijkens de recente expansie in het aandelenkapitaal van YTO willen de twee bedrijven nu ook een gemeenschappelijk mondiaal pakket- en luchtvrachtnetwerk opzetten. Verder gaan ze gezamenlijk investeren in digitale oplossingen voor het pakketvervoer.

1 miljard

De extra 12% aan aandelen in YTO Express kost Alibaba rond de 1 miljard dollar. Het zal niet de laatste aankoop zijn van aandelen in de pakketvervoerder door de webgigant.

Alibaba heeft al eerder (2015) aangegeven YTO Express op termijn geheel te willen overnemen. Op dat gebied verschilt de strategie van Alibaba met die van de grote Amerikaanse concurrent Amazon. Dat heeft ook belangen in vervoerders, maar heeft die recent weer deels afgebouwd.

Amazon lijkt nu meer controle te zoeken door bedrijven via omvangrijke vervoerscontracten afhankelijk van zich te maken.

Alibaba vergroot belang in vervoerder YTO met 1 miljard | NT

Alibaba vergroot belang in vervoerder YTO met 1 miljard

e-commerce

De Chinese webgigant Alibaba heeft zijn belang in het eveneens Chinsese expresbedrijf YTO Express vergroot van 10,5% naar 22,5%.

Dat melden de financiële media in deVolksrepubliek. De twee partijen werken al enige tijd samen, maar blijkens de recente expansie in het aandelenkapitaal van YTO willen de twee bedrijven nu ook een gemeenschappelijk mondiaal pakket- en luchtvrachtnetwerk opzetten. Verder gaan ze gezamenlijk investeren in digitale oplossingen voor het pakketvervoer.

1 miljard

De extra 12% aan aandelen in YTO Express kost Alibaba rond de 1 miljard dollar. Het zal niet de laatste aankoop zijn van aandelen in de pakketvervoerder door de webgigant.

Alibaba heeft al eerder (2015) aangegeven YTO Express op termijn geheel te willen overnemen. Op dat gebied verschilt de strategie van Alibaba met die van de grote Amerikaanse concurrent Amazon. Dat heeft ook belangen in vervoerders, maar heeft die recent weer deels afgebouwd.

Amazon lijkt nu meer controle te zoeken door bedrijven via omvangrijke vervoerscontracten afhankelijk van zich te maken.