Voor zeven sorteerdepots heeft de vakbond werkonderbrekingen voor de komende drie dagen aangekondigd met het oog op de laatste koopdagen van Black Friday, dat eindigt op 30 november. Het gaat dan om de centrale vestiging in Leipzig, Bad Hersfeld (twee filialen), Rheinberg en Werne (in Noordrijn Westfalen), Augsburg en Koblenz. 

Ook Nederlandse klanten kunnen last ondervinden van de acties aangezien een deel van de distributie-activiteiten van Amazon bij het ontbreken van depots in Nederland via Duitsland verloopt. 

Cao

Sinds de komst van Amazon in 2013 in Duitsland heeft Verdi herhaaldelijk stakingen uitgeroepen bij de Amerikaanse webwinkel, dat zich niet wil aansluiten bij de cao voor de postorderbedrijven. Amazon wijst er in een reactie op dat net als in het verleden de klanten weinig last zullen ondervinden van de acties en dat slechts een klein deel van de werknemers deelneemt aan de werkontbrekingen. De webgigant zegt verder dat alle Duitse werknemers een ‘concurrerend loonpakket’ ontvangen.

Amazon bezit in Duitsland 15 depots met 16.000 vaste medewerkers. Het is daarmee een van de grootste landenorganisaties van het Amerikaanse bedrijf in de EU.