CNV in conflict met UPS over schrappen banen

Pakketvervoer

Koerier en logistiek dienstverlener UPS wil 50 banen schrappen in Nederland, maar weigert overleg met de vakbond over een sociaal plan. Dat stelt CNV Vakmensen.

‘Het lijkt erop dat UPS een regeling wil afspreken met de ondernemingsraad. Daar gaan wij niet mee akkoord. Wij hebben hier als vakbond een rol in, zoals ook is afgesproken in de cao. Daar houden wij UPS aan’, aldus onderhandelaar Robert Wonnink van CNV Vakmensen.

De vakbondsbestuurder wijst er tevens op dat de Amerikaanse koerier ‘op een merkwaardige manier’ de medewerkers wil ontslaan: ‘De helft van de mensen moet sowieso vertrekken, de andere helft mag voor een nog onbepaalde tijd bij UPS blijven werken.’

Buitenspel

Volgens de vakbond is ‘het grootste probleem dat de pakketvervoerder niet met CNV Vakmensen wil praten over een sociaal plan’. ‘Dat is in strijd met de Cao Beroepsgoederenvervoer’, zegt Wonnink. ‘Bij een reorganisatie van ten minste vijf werknemers moeten we als vakbond betrokken worden. Bij een reorganisatie willen we een goed sociaal plan. En dat geldt zeker voor een miljardenbedrijf als UPS. We laten ons niet zomaar buitenspel zetten.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

CNV in conflict met UPS over schrappen banen | NT

CNV in conflict met UPS over schrappen banen

Pakketvervoer

Koerier en logistiek dienstverlener UPS wil 50 banen schrappen in Nederland, maar weigert overleg met de vakbond over een sociaal plan. Dat stelt CNV Vakmensen.

‘Het lijkt erop dat UPS een regeling wil afspreken met de ondernemingsraad. Daar gaan wij niet mee akkoord. Wij hebben hier als vakbond een rol in, zoals ook is afgesproken in de cao. Daar houden wij UPS aan’, aldus onderhandelaar Robert Wonnink van CNV Vakmensen.

De vakbondsbestuurder wijst er tevens op dat de Amerikaanse koerier ‘op een merkwaardige manier’ de medewerkers wil ontslaan: ‘De helft van de mensen moet sowieso vertrekken, de andere helft mag voor een nog onbepaalde tijd bij UPS blijven werken.’

Buitenspel

Volgens de vakbond is ‘het grootste probleem dat de pakketvervoerder niet met CNV Vakmensen wil praten over een sociaal plan’. ‘Dat is in strijd met de Cao Beroepsgoederenvervoer’, zegt Wonnink. ‘Bij een reorganisatie van ten minste vijf werknemers moeten we als vakbond betrokken worden. Bij een reorganisatie willen we een goed sociaal plan. En dat geldt zeker voor een miljardenbedrijf als UPS. We laten ons niet zomaar buitenspel zetten.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement