Dat blijkt uit de jaarcijfers van het concern. De verkoop van de aandelen had alleen betrekking op de distributie-activiteiten. Opslag en warehousing bleven bij het Duitse moederbedrijf. In totaal handelde Hermes vorig jaar meer dan een miljard pakketten, af terwijl de omzet gerelateerd aan pakketvervoer buiten de Otto Group steeg met bijna 34% naar 2,5 miljard euro.

Door de stijgende omzetcijfers krijgt het logistiek personeel vanaf juli een bonus van 300 euro per persoon uitgekeerd, laat de directie weten. Otto Group laat niet weten wat precies de boekwinst was op de verkoop van de belangen in Hermes aan kopende partij Advent International. De directie meldt wel dat de samenwerking met Advent in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een positief effect heeft gehad op het serviceniveau en de kosten heeft verlaagd.

Retourzendingen

Otto Group maakte deze week bekend verder te willen investeren in het pakketvervoer en logistiek met een bedrag van boven de 100 miljoen euro. Het gaat daarbij onder meer om de uitbouw van de sorteercapaciteit, het uitbreiden van het dc in Gernsheim en het opzetten van een nieuw regionaal dc in Oost-Europa. Deze investeringen moeten ervoor zorgen dat de pakketbestelling in de 13 Europese landen wordt versneld. Uit kostenoverwegingen worden daarbij de retourzendingen in Polen en Tsjechië afgewikkeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding