PostNL en GLS worden in België al vervolgd voor mogelijke structurele sociale fraude bij hun pakjesbezorgers. ‘Als bij volgende controles bij GLS en PostNL nog inbreuken worden vastgesteld rond zwartwerk en de coronaregels dan overweegt mijn ambt de depots te laten verzegelen, wat bijna overeenkomt met een sluiting’, zegt aanklager Gianni Reale van het Mechelse arbeidsauditoraat in de krant.

Begin mei werd bekend dat het Mechelse arbeidsauditoraat PostNL en GLS op de korrel had genomen, samen met de onderaannemers met wie ze ‘wurgcontracten’ zouden sluiten. Chauffeurs zouden in slechte omstandigheden moeten werken en onderbetaald worden.

Het auditoraat heeft extra dagvaardingen uitgebracht tegen PostNL en er zullen er nog meer volgen, zo klinkt het. PostNL gaf aan dat het zijn volledige medewerking verleent aan het onderzoek, maar nu geen commentaar wil geven. Bij GLS was niemand bereikbaar voor commentaar.

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft acht pakkettendepots in België. Daarnaast heeft PostNL 450 zogeheten PostNL-punten in het land. In Nederland telde PostNL vorig jaar 25 sorteercentra. Daar komen er dit jaar nog twee bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement