De omzet maakte in het recent afgesloten fiscaal jaar (31 mei) een sprong van 69,2 miljard naar 84 miljard dollar door onder meer het gestegen webwinkelen. Ook de divisie als FedEx Freight en het internationaal expresvervoer deden het goed vorig jaar.

De toestroom aan pakketten zorgde er voor dat het bedrijfsresultaat van FedEx meer dan verdubbelde naar 5,86 miljard dollar bij een operationele marge van 7% tegen 3,5% in 2019/2020.

FedEx sloot het vierde kwartaal af met een nettowinst van bijna 1,9 miljard dollar tegen een verlies van 334 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2019/2020. De operationele marge steeg in het laatste kwartaal naar 8% tegen 2,7% een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding