DPD, voormalig Duits maar nu in handen van het Franse postbedrijf La Poste, stelt dat de vraag naar besteldiensten dezelfde dag een opmars maakt in Europa door de coronacrisis. De grote pakketdienst, dat zich vooral richt op bezorgingstijden van 48 uur tot 72 uur, is in die markt nog niet goed gepositioneerd. 

City Sprint bezit in het Verenigd Koninkrijk naar eigen zeggen 30 servicecentra en stelt dat het met haar netwerk van onder meer onderaannemers 88% van de Britse bevolking binnen een uur kan bedienen. 

De overname van de koerier moet nog worden goedgekeurd door de Britse kartelautoriteit CMA. Analisten verwachten de komende tijd meer acquisities van DPD in de same-day-markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding