Amazon neemt mondiaal luchtvrachtcentrum in gebruik

bouwkosten 1,5 miljard

Amazon Air (ook wel Prime Air genoemd) heeft na een bouwtijd van vier jaar en een investeringsbedrag van 1,5 miljard dollar zijn nieuwe mondiale luchtvrachtcentrum op Cincinnati/Northern Kentucky International Airport geopend.

Het gaat daarbij om een flinke facelift van de oude draaischijf van DHL Express in de VS. Het vliegveld biedt parkeerruimte aan de loodsen (75.000 vierkante meter) voor 100 vrachtvliegtuigen en Amazon wil daarmee wedijveren met grote namen als FedEx en UPS in de VS. In totaal biedt het nieuwe vrachtcentrum straks werk aan zo’n 1.000 mensen.

De nieuwe hub moet ook het hart worden van een wereldomspannende netwerk aan pakketvluchten. Daarbij heeft de Amerikaanse logistieke reus voor Europa zijn oog voorlopig laten vallen op Leipzig Airport, de Europese hub van DHL Express In totaal gaat het mondiaal om 40 hubs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Amazon neemt mondiaal luchtvrachtcentrum in gebruik | NT

Amazon neemt mondiaal luchtvrachtcentrum in gebruik

bouwkosten 1,5 miljard

Amazon Air (ook wel Prime Air genoemd) heeft na een bouwtijd van vier jaar en een investeringsbedrag van 1,5 miljard dollar zijn nieuwe mondiale luchtvrachtcentrum op Cincinnati/Northern Kentucky International Airport geopend.

Het gaat daarbij om een flinke facelift van de oude draaischijf van DHL Express in de VS. Het vliegveld biedt parkeerruimte aan de loodsen (75.000 vierkante meter) voor 100 vrachtvliegtuigen en Amazon wil daarmee wedijveren met grote namen als FedEx en UPS in de VS. In totaal biedt het nieuwe vrachtcentrum straks werk aan zo’n 1.000 mensen.

De nieuwe hub moet ook het hart worden van een wereldomspannende netwerk aan pakketvluchten. Daarbij heeft de Amerikaanse logistieke reus voor Europa zijn oog voorlopig laten vallen op Leipzig Airport, de Europese hub van DHL Express In totaal gaat het mondiaal om 40 hubs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement