Landaanwinningsklus voor Van Oord in Angola

Baggeren

Van Oord gaat meewerken aan een landaanwinningsproject in Angola.

Het Nederlandse baggerconcern heeft samen met een lokale partij de opdracht verworven voor het ontwerp en droogleggen van 400 hectare land bij de hoofdstad Luanda.

Het nieuwe gebied zal worden gebruikt voor de aanleg van de Marginal da Corimba-snelweg, een toekomstige visserijhaven, jachthaven en vastgoedontwikkeling. Het geheel zal worden beschermd door golfbrekers en steenbescherming. De waarde van het Van Oord-deel van het project bedraagt circa 400 miljoen dollar. De klus moet halverwege 2019 klaar zijn.

Een groeiend aantal inwoners en toenemende verkeersdrukte dwingen de stad Luanda om uit te breiden. De economie van Angola is sterk afhankelijk van de olie- en gassector en groeide in de afgelopen jaren in hoog tempo. De huidige economische situatie en de lage olieprijzen hebben de groei en ontwikkeling vertraagd, maar de overheid van het Afrikaanse land blijft flink investeren in het verbeteren van de infrastructuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Landaanwinningsklus voor Van Oord in Angola | NT

Landaanwinningsklus voor Van Oord in Angola

Baggeren

Van Oord gaat meewerken aan een landaanwinningsproject in Angola.

Het Nederlandse baggerconcern heeft samen met een lokale partij de opdracht verworven voor het ontwerp en droogleggen van 400 hectare land bij de hoofdstad Luanda.

Het nieuwe gebied zal worden gebruikt voor de aanleg van de Marginal da Corimba-snelweg, een toekomstige visserijhaven, jachthaven en vastgoedontwikkeling. Het geheel zal worden beschermd door golfbrekers en steenbescherming. De waarde van het Van Oord-deel van het project bedraagt circa 400 miljoen dollar. De klus moet halverwege 2019 klaar zijn.

Een groeiend aantal inwoners en toenemende verkeersdrukte dwingen de stad Luanda om uit te breiden. De economie van Angola is sterk afhankelijk van de olie- en gassector en groeide in de afgelopen jaren in hoog tempo. De huidige economische situatie en de lage olieprijzen hebben de groei en ontwikkeling vertraagd, maar de overheid van het Afrikaanse land blijft flink investeren in het verbeteren van de infrastructuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement