Het merendeel ervan is ingediend bij de Belgische douane, maar ook een fractie bij de Nederlandse douane. Intris biedt hiervoor sinds 2012 een digitaal platform aan. In het najaar van 2017 onderging het een upgrade, waardoor gebruikers niet alleen zijn verbonden met de douane, maar ook met BRUCloud (Brucargo) en de Antwerpse containerterminals (TUL-berichten). ZE kunnen ook berichten en aangiftes versturen naar APCS, exportberichten naar Portbase (en boekingen, verschepingsberichten en VGM naar de portaalsites Inttra, GT Nexus en CargoSmart.

‘Bij de Belgische douane zijn vorig jaar ongeveer 24 miljoen aangiften ingediend’, zegt sales manager Steve Van Loon. ‘Dit betekent dat ons aandeel ongeveer 1,6% bedraagt. We ambiëren een drievoud hiervan over vijf jaar, zonder van ons basisprincipe af te wijken, en dat ons platform uitsluitend met onze eigen applicatie blijft werken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement