Doel is hun op hoog niveau kennis bij te brengen over douanewet- en regelgeving en de werking van logistieke ketens. Het studieprogramma voorziet verder in ruime aandacht voor de daarmee samenhangende informatica.

De TU Delft werkt bij de studie samen met de TU Eindhoven, TNO, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Nederlandse Douane. De studie, die wekelijks ruim twintig uur studietijd vergt, staat open voor mensen met een academische ‘bachelor’-graad of een voltooide HBO-opleiding.

Voor de nieuwe studie heeft zich dit jaar een twintigtal studenten gemeld, onder wie ook functionarissen bij de douane. Het gaat nu nog hoofdzakelijk om Nederlanders, maar het studieprogramma heeft ook in het buitenland al de aandacht getrokken.

De Delftse hoogleraar Yao-Hua Tan, initiatiefnemer achter de masteropleiding, verwacht dat volgend jaar ook mensen uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en China met de opleiding zullen beginnen.

De studie heeft ook warme aandacht van de Europese Commissie en van de Werelddouaneorganisatie. De opleiding wordt tevens gesteund door het bedrijfsleven in de sector transport en logistiek en door het Topinstituut voor die sector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement