Wärtsilä tevreden over zijn robots in Kampen

Logistiek

Machinebouwer Wärtsilä en DHL zijn tevreden over de uitkomsten van hun gezamenlijke proef met robots in het Wärtsilä-magazijn in Kampen. Dat magazijn wordt beheerd door DHL.

De robots, van Fetch Robotics, worden ingezet bij de verplaatsing van onderdelen. Ze worden bestuurd door werknemers met behulp van touchscreens. De robots nemen die werknemers veel zwaar tilwerk uit handen.

Een robot kan, zo bleek bij de proef, tot bijna tachtig kilogram door het magazijn verplaatsen met een snelheid van twee meter per seconde. De accu die de robot aandrijft is na negen uur vrijwel uitgeput, waarna de robot zich naar het oplaadstation begeeft.

Robots kunnen zowel statische als bewegende hindernissen onderscheiden en beschikken over programmatuur om automatische uitwijkmanoeuvres uit te voeren. Wärtsilä en DHL gaan de komende tijd door met de beproeving van nieuwe types robots die de prestaties van hun voorgangers nog kunnen verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Wärtsilä tevreden over zijn robots in Kampen | NT

Wärtsilä tevreden over zijn robots in Kampen

Logistiek

Machinebouwer Wärtsilä en DHL zijn tevreden over de uitkomsten van hun gezamenlijke proef met robots in het Wärtsilä-magazijn in Kampen. Dat magazijn wordt beheerd door DHL.

De robots, van Fetch Robotics, worden ingezet bij de verplaatsing van onderdelen. Ze worden bestuurd door werknemers met behulp van touchscreens. De robots nemen die werknemers veel zwaar tilwerk uit handen.

Een robot kan, zo bleek bij de proef, tot bijna tachtig kilogram door het magazijn verplaatsen met een snelheid van twee meter per seconde. De accu die de robot aandrijft is na negen uur vrijwel uitgeput, waarna de robot zich naar het oplaadstation begeeft.

Robots kunnen zowel statische als bewegende hindernissen onderscheiden en beschikken over programmatuur om automatische uitwijkmanoeuvres uit te voeren. Wärtsilä en DHL gaan de komende tijd door met de beproeving van nieuwe types robots die de prestaties van hun voorgangers nog kunnen verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement