KFC zegt groot deel distributiecontract met DHL op

Logistiek

De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een groot deel van het logistieke contract met DHL Supply Chain opgezegd in Groot-Brittannië.

De maatregel werd genomen nadat KFC in februari tussen de 700 tot 900 filialen in het land en Ierland moest sluiten doordat DHL en partner QSL de vestigingen niet op tijd van kippenvlees konden voorzien.

In totaal gaat het om 350 vestigingen waar KFC de samenwerking met DHL heeft opgezegd, meldt de fastfoodketen. Wie de distributie voor deze filialen gaat doen, is nog niet duidelijk. DHL Supply Chain had het distributiecontract met KFC in het midden van de vorige maand overgenomen van Bidvest Logistics.

De vakbond GMB was kritisch over de overstap van KFC waardoor Bidvest een distributiecentrum in Groot-Brittannië moest sluiten en 250 medewerkers werden ontslagen. Volgens de bond probeert DHL Supply Chain ‘al jaren werk binnen te schrapen door onder de gangbare prijzen in de logistiek te duiken’ maar heeft het niet voldoende ervaring in de distributie van voedsel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

KFC zegt groot deel distributiecontract met DHL op | NT

KFC zegt groot deel distributiecontract met DHL op

Logistiek

De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een groot deel van het logistieke contract met DHL Supply Chain opgezegd in Groot-Brittannië.

De maatregel werd genomen nadat KFC in februari tussen de 700 tot 900 filialen in het land en Ierland moest sluiten doordat DHL en partner QSL de vestigingen niet op tijd van kippenvlees konden voorzien.

In totaal gaat het om 350 vestigingen waar KFC de samenwerking met DHL heeft opgezegd, meldt de fastfoodketen. Wie de distributie voor deze filialen gaat doen, is nog niet duidelijk. DHL Supply Chain had het distributiecontract met KFC in het midden van de vorige maand overgenomen van Bidvest Logistics.

De vakbond GMB was kritisch over de overstap van KFC waardoor Bidvest een distributiecentrum in Groot-Brittannië moest sluiten en 250 medewerkers werden ontslagen. Volgens de bond probeert DHL Supply Chain ‘al jaren werk binnen te schrapen door onder de gangbare prijzen in de logistiek te duiken’ maar heeft het niet voldoende ervaring in de distributie van voedsel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement