NVM: 2 miljoen vierkante meter aan dc’s in gebruik genomen

vastgoed

In Nederland is vorig jaar 2 miljoen vierkante meter dc-ruimte opgenomen. De verwachting is dat deze fikse groei de komende jaren verder doorzet

Dat meldt makelaarsvereniging NVM Business. Oorzaak hiervan is onder meer het gunstige vestigingsklimaat en de gunstige ligging van Nederland. Met name de zuidelijke provincies Limburg en Noord-Brabant zijn onder grote nationale en internationale bedrijven populaire regio’s om zich te vestigen. Volgens Liesbeth Kramer van NVM Business wordt voor het eerst in jaren weer vastgoed ontwikkeld voordat er vraag naar ontstaat.

Door de enorme toename van distributiecentra is er een schreeuwend tekort aan personeel, schrijft NOS. Momenteel zijn er zo’n 53.000 openstaande vacatures. Maar niet alleen is er schaarste aan logistieke medewerkers, ook de ruimte voor nieuwe panden begint op te raken. 

Sommige grote bedrijven kijken, min of meer noodgedwongen, al verder dan het zuiden van Nederland. Zo kijkt het moederbedrijf van modeketen Zara naar Lelystad als vestigingsplaats. Onder meer omdat daar nog voldoende personeel beschikbaar is.

Het grote aantal opnames van afgelopen jaar staat niet op zichzelf. Al een aantal jaren zit een stijgende lijn in het totale aantal vierkante meters van distributiecentra. Momenteel beslaat de totale oppervlakte van dc’s ongeveer 30 miljoen vierkante meter. Dat is 40% meer dan tien jaar geleden, volgens de NOS.

NVM: 2 miljoen vierkante meter aan dc’s in gebruik genomen | NT

NVM: 2 miljoen vierkante meter aan dc’s in gebruik genomen

vastgoed

In Nederland is vorig jaar 2 miljoen vierkante meter dc-ruimte opgenomen. De verwachting is dat deze fikse groei de komende jaren verder doorzet

Dat meldt makelaarsvereniging NVM Business. Oorzaak hiervan is onder meer het gunstige vestigingsklimaat en de gunstige ligging van Nederland. Met name de zuidelijke provincies Limburg en Noord-Brabant zijn onder grote nationale en internationale bedrijven populaire regio’s om zich te vestigen. Volgens Liesbeth Kramer van NVM Business wordt voor het eerst in jaren weer vastgoed ontwikkeld voordat er vraag naar ontstaat.

Door de enorme toename van distributiecentra is er een schreeuwend tekort aan personeel, schrijft NOS. Momenteel zijn er zo’n 53.000 openstaande vacatures. Maar niet alleen is er schaarste aan logistieke medewerkers, ook de ruimte voor nieuwe panden begint op te raken. 

Sommige grote bedrijven kijken, min of meer noodgedwongen, al verder dan het zuiden van Nederland. Zo kijkt het moederbedrijf van modeketen Zara naar Lelystad als vestigingsplaats. Onder meer omdat daar nog voldoende personeel beschikbaar is.

Het grote aantal opnames van afgelopen jaar staat niet op zichzelf. Al een aantal jaren zit een stijgende lijn in het totale aantal vierkante meters van distributiecentra. Momenteel beslaat de totale oppervlakte van dc’s ongeveer 30 miljoen vierkante meter. Dat is 40% meer dan tien jaar geleden, volgens de NOS.