Amazon ligt in diverse landen onder vuur vanwege slechte arbeidsomstandigheden. Zo zijn eerder al stakingen uitgebroken in Duitsland en Italië. Ook in Groot-Brittannië zou sprake zijn van abominabele omstandigheden voor orderpickers. Dat constateerde de Britse journalist James Bloodworth, die enkele weken undercover ging werken bij een distributiecentrum van Amazon in de Britse plaats Staffordshire en hierover vertelt tegen Business Insider.

De werknemers krijgen daar absurd hoge doelstellingen opgelegd, waarbij weinig ruimte zou zijn voor pauzes. Naar het toilet gaan is lastig, omdat sommige medewerkers te lang moeten lopen en daardoor te weinig tijd overhielden om hun doelen te halen. Een aantal van hen plast daarom maar in een fles.

Medewerkers krijgen strafpunten als ze hun doelstellingen niet halen en bij te veel strafpunten moeten ze vertrekken. Ook zouden strafpunten worden uitgedeeld als medewerkers zich ziek melden. Amazon ontkent de aantijgingen over slechte omstandigheden. Zo zouden er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een fatsoenlijke plaspauze.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement