Het verrijst op een kavel van negen hectare op het bedrijventerrein De Wildeman, direct gelegen aan de A2. De oplevering wordt verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar. Het nieuwe dc zal voornamelijk de op- en overslag verzorgen van snellopende consumentengoederen.

Het nieuwe dc past in de strategie van Mainfreight om uit te breiden in de Europese contract- en distributielogistiek. De beperking daarbij is dat de arbeidsmarkt in West-Europa krap is en te snelle groei tot kwaliteitsverlies kan leiden. In Europa werken nu 2200 mensen voor Mainfreight, van wie de helft in Nederland.

In Nederland en België nam Mainfreight, van oorsprong een Nieuw-Zeelands bedrijf, een aantal jaren geleden Wim Bosman over. Daarmee begon in Europa een grote sprong voorwaarts. In dit werelddeel heeft Mainfreight nu dertig vestigingen en behaalt het bedrijf een omzet tegen de driehonderd miljoen euro. Wereldwijd is dat 1,5 miljard euro.