Het nieuw te bouwen pand van 22.000 vierkante meter biedt twee keer meer ruimte dan het huidige magazijn. Met de komst van een nieuw dc is het logistieke proces straks weer onder één dak te vinden.

Dit moet leiden tot logistieke efficiëntieverbetering voor de webwinkel. Wegens snelle groei en constante uitbreiding van het assortiment moest Fonq in de afgelopen jaren extra magazijnen betrekken in de nabije omgeving.

Efficiëntie

‘Op dit moment is onze distributie verdeeld over vier locaties. Door dit terug te brengen naar één locatie kunnen we grote slagen maken in efficiëntie. Pakketjes kunnen ons magazijn nog sneller verlaten, wat leidt tot kostenbesparing’, licht ad interim topman Michel Schaeffer toe. Op dit moment geldt al de leverbelofte ‘voor 23:00 uur besteld, morgen in huis’.

Het nieuwe pand komt naast het distributiecentrum van Hema te liggen, het laatste stuk beschikbare grond op Lage Weide. De nieuwe locatie ligt hemelsbreed op nog geen kilometer afstand van het huidige kantoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement