De omzet van het bedrijf steeg van 1,43 miljard euro in de eerste helft van 2017, naar een omzet van 1,55 miljard nu. De operationele winst steeg daardoor met 6,9% tot 48 miljoen euro, terwijl er netto 33,1 miljoen onder de streep staat. Dat is een stijging van 7,7% ten opzichte van vorig jaar.

Met name het transport in Frankrijk droeg bij aan de winststijging. In dat bedrijfsonderdeel steeg de operationele winst met bijna 20% tot 32 miljoen euro.

Overname

Directeur Jean-Pierre Sancier spreekt van ‘bevredigende resultaten’, gelet op de afgenomen voedselconsumptie. ‘De groep heeft zijn Europese aanwezigheid geconsolideerd middels de overname van de bevroren voedsel-tak van de Marconi Group in Italië en het openen van nieuwe locaties in Zwitserland en Portugal.

Daarnaast heeft Stef duizend nieuwe werknemers in dienst genomen om in de behoeften van ons groeiende bedrijf te voorzien.’ Het prijskaartje dat daaraan hangt komt uit op 208 miljoen euro.