Logistieke ICT-leveranciers verenigen zich in Dalti

ICT

Een groep van zeven ICT-leveranciers heeft een vereniging opgericht voor ICT-bedrijven die actief zijn in de transport- en logistieksector. Het gaat om de Dutch Association of Logistics and Transport IT Suppliers (Dalti).

‘Om alle ontwikkelingen in de sector te kunnen blijven volgen, maar zeker ook om als ICT-leveranciers een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de transport- en logistieksector, is het tijd voor een ‘eigen’ vereniging van ICT-leveranciers’, licht voorzitter René Knapen toe.

Standaardisatie

Bij elk bedrijf of project zijn vaak meerdere ICT-leveranciers betrokken. Hun systemen moeten naadloos met elkaar communiceren, net zoals met control towers en verkeersmanagementsystemen. Standaardisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast valt volgens Knapen nog veel van elkaar te leren op gebied van projectmanagement, cao-toepassing en de digitale tachograaf.

‘Als ICT-leveranciers werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers, maar ook met collega-leveranciers, overheden, brancheorganisaties als TLN en Evofenedex en kennisinstellingen als TNO. Onze sector is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en de toepassing van nieuwe technologieën voor logistieke processen’, vertelt Knapen.

Datadeling

‘Op sectorniveau werken overheden en brancheorganisaties aan ontwikkelingen als TransFollow, iShare, het Open Trip Model en Talking Logistics om datadeling in onze sector eenvoudiger en veiliger te maken. Het is belangrijk om al deze ontwikkelingen goed op elkaar te laten aansluiten. Een belangrijke functie voor Dalti is om als schakel te fungeren bij kennisoverdracht tussen de betrokken partijen’, aldus de voorzitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Logistieke ICT-leveranciers verenigen zich in Dalti | NT

Logistieke ICT-leveranciers verenigen zich in Dalti

ICT

Een groep van zeven ICT-leveranciers heeft een vereniging opgericht voor ICT-bedrijven die actief zijn in de transport- en logistieksector. Het gaat om de Dutch Association of Logistics and Transport IT Suppliers (Dalti).

‘Om alle ontwikkelingen in de sector te kunnen blijven volgen, maar zeker ook om als ICT-leveranciers een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de transport- en logistieksector, is het tijd voor een ‘eigen’ vereniging van ICT-leveranciers’, licht voorzitter René Knapen toe.

Standaardisatie

Bij elk bedrijf of project zijn vaak meerdere ICT-leveranciers betrokken. Hun systemen moeten naadloos met elkaar communiceren, net zoals met control towers en verkeersmanagementsystemen. Standaardisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast valt volgens Knapen nog veel van elkaar te leren op gebied van projectmanagement, cao-toepassing en de digitale tachograaf.

‘Als ICT-leveranciers werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers, maar ook met collega-leveranciers, overheden, brancheorganisaties als TLN en Evofenedex en kennisinstellingen als TNO. Onze sector is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en de toepassing van nieuwe technologieën voor logistieke processen’, vertelt Knapen.

Datadeling

‘Op sectorniveau werken overheden en brancheorganisaties aan ontwikkelingen als TransFollow, iShare, het Open Trip Model en Talking Logistics om datadeling in onze sector eenvoudiger en veiliger te maken. Het is belangrijk om al deze ontwikkelingen goed op elkaar te laten aansluiten. Een belangrijke functie voor Dalti is om als schakel te fungeren bij kennisoverdracht tussen de betrokken partijen’, aldus de voorzitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement