Alle diensten worden vanaf dat moment onder de naam Maersk verkocht. ‘Dit zorgt voor een verbeterde klantervaring met minder overlap en een uitgebreidere dienstverlening’, heet het in het persbericht.

Topman Søren Skou zegt in het persbericht dat de werknemers een sleutelrol spelen in de transformatie en dat ‘de frontlijn-organisatie die in contact staat met de klant versterkt wordt’. Maar hij sluit niet uit dat Maersk bij de integratie ‘twee mensen voor dezelfde functie tegenkomt en dus mogelijk collega’s moet laten gaan’.

APM Terminals

Ook gaat er het nodige veranderen aan de top van het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Den Haag is gevestigd, net als van de overslaggroep APM Terminals.

Vincent Clerc wordt de nieuwe topman, maar krijgt de positie van chief commercial officer van Maersk. Klaus Rud Sejling wordt hoofd van Maersk Logistics and Services Products en valt onder Clerc. Saskia Groen In’t Woud krijgt de leiding over Damco Freight Forwarding.

Lees ook: ‘Dagen van merk Damco lijken geteld’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement