Eerste logistieke software aangesloten op iSHARE-netwerk

Data delen

De eerste softwareleveranciers in de logistieke sector hebben hun platformen klaar gemaakt zodat hun klanten toe kunnen treden tot iSHARE. Yellowstar en Globis zijn tot ‘softwarepartners’ benoemd door het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) – een initiatief van Topsector Logistiek. 

Logistieke bedrijven die deze software gebruiken, kunnen voortaan volgens de iSHARE-standaarden data gecontroleerd delen. Ook met partijen waarmee tot dusver nog geen directe relatie bestond.

Data-uitwisseling

Softwarebedrijf Yellowstar levert social supply chain oplossingen. Mede-eigenaar Frank Erftemeijer: ‘Data-uitwisseling met nieuwe klanten en subcontractors staat hierbij centraal. Via iSHARE kan dit veilig en gevalideerd.’

Het bedrijf is vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het afsprakenstelsel iSHARE. ‘Vorig jaar hebben we samen met Portbase en Ritra Cargo de eerste live-transactie laten zien’, licht hij toe.

Softwareplatform

Ook softwarebedrijf Globis was betrokken bij het ontwikkelen van iSHARE vanaf het begin. CEO Karel van den Berghe: ‘Wij willen de voordelen van iSHARE zo snel mogelijk ter beschikking stellen aan onze klanten. Dat doen we door ons softwareplatform te ver-iSHARE’en, zodat wij onze klanten niet alleen de mogelijkheid bieden veilig en gecontroleerd data te delen met elkaar, maar ook met partijen buiten ons platform. Zo kunnen verschillende partijen samenwerken met het oog op het optimaliseren van het end-to-end supply netwerk.’

Eefje van der Harst, projectmanager iSHARE: ‘We werken momenteel aan een programma om de samenwerking met nieuwe en bestaande partners verder uit te breiden. We geloven dat dat de weg is naar volledige adoptie. Vooral het mkb kan profiteren van de ondersteuning via onze softwarepartners.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Eerste logistieke software aangesloten op iSHARE-netwerk | NT

Eerste logistieke software aangesloten op iSHARE-netwerk

Data delen

De eerste softwareleveranciers in de logistieke sector hebben hun platformen klaar gemaakt zodat hun klanten toe kunnen treden tot iSHARE. Yellowstar en Globis zijn tot ‘softwarepartners’ benoemd door het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) – een initiatief van Topsector Logistiek. 

Logistieke bedrijven die deze software gebruiken, kunnen voortaan volgens de iSHARE-standaarden data gecontroleerd delen. Ook met partijen waarmee tot dusver nog geen directe relatie bestond.

Data-uitwisseling

Softwarebedrijf Yellowstar levert social supply chain oplossingen. Mede-eigenaar Frank Erftemeijer: ‘Data-uitwisseling met nieuwe klanten en subcontractors staat hierbij centraal. Via iSHARE kan dit veilig en gevalideerd.’

Het bedrijf is vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het afsprakenstelsel iSHARE. ‘Vorig jaar hebben we samen met Portbase en Ritra Cargo de eerste live-transactie laten zien’, licht hij toe.

Softwareplatform

Ook softwarebedrijf Globis was betrokken bij het ontwikkelen van iSHARE vanaf het begin. CEO Karel van den Berghe: ‘Wij willen de voordelen van iSHARE zo snel mogelijk ter beschikking stellen aan onze klanten. Dat doen we door ons softwareplatform te ver-iSHARE’en, zodat wij onze klanten niet alleen de mogelijkheid bieden veilig en gecontroleerd data te delen met elkaar, maar ook met partijen buiten ons platform. Zo kunnen verschillende partijen samenwerken met het oog op het optimaliseren van het end-to-end supply netwerk.’

Eefje van der Harst, projectmanager iSHARE: ‘We werken momenteel aan een programma om de samenwerking met nieuwe en bestaande partners verder uit te breiden. We geloven dat dat de weg is naar volledige adoptie. Vooral het mkb kan profiteren van de ondersteuning via onze softwarepartners.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement