De overeenkomst omvat alle logistieke operaties (inbound en outbound) voor Opel en Vauxhall in Europa en Turkije. Gefco is ervoor verantwoordelijk om de Opel- en Vauxhall-fabrieken te voorzien van onderdelen en aandrijfsystemen van over de hele wereld. De groep gaat ook voertuigen bezorgen bij klanten.

Autologistiek

‘Met onze 4PL-oplossingen beschikt Opel/Vauxhall over een unieke expertise op het gebied van autologistiek. Door alle logistieke stromen in Europa en Turkije door ons te laten beheren, optimaliseren onze klanten hun leverketen en kunnen zij zich richten op hun kernactiviteiten’, aldus Antoine Redier, Executive Vice President 4PL Solutions bij de Franse logistiek dienstverlener.

Rémi Girardon, Managing Director Manufacturing & Supply Chain bij Opel Automobil: ‘Het is voor ons belangrijk om te beschikken over flexibele, innovatieve en kostenefficiënte logistieke processen die perfect geïntegreerd zijn in onze industriële activiteiten.’

4PL

Het verschil tussen 3PL- en 4PL-dienstverlening is vrij arbitrair. Een 3PL’er handelt binnen het logistieke kader dat de verlader uitzet en een 4PL’er geeft dit logistieke kader (deels) zelf vorm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement