Door de opening van het nieuwe warehouse breidt de logistiek dienstverlener haar totale capaciteit in Europa uit naar 350.000 vierkante meter. Het nieuwe bedrijfsonderdeel heeft het label Breeam Very Good gekregen.

In Zaltbommel biedt Mainfreight, dat in 2011 transportbedrijf Wim Bosman overnam, diverse diensten aan. Dan gaat het onder meer om verschillende value-adding activiteiten, zoals het maken van multi-packs en het bouwen van displays. Een deel van de activiteiten wordt gedaan door personeelsleden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hotspot

Het distributiecentrum bevindt zich op het bedrijventerrein De Wildeman, wat deel uitmaakt van de Logistieke Hotspot Rivierenland. Het ligt aan de snelweg A2 ‘en biedt de mogelijkheid om het serviceniveau voor klanten te verbeteren en om uitgebreide end-to-end distributiediensten binnen Europa aan te bieden’, aldus het bedrijf in een toelichting.

Lees ook: Mainfreight begint bouw groot dc in Zaltbommel