Quicargo is een digitale logistieke dienstverlener uit Nederland en verbindt trucks met lege vrachtruimte via haar platform aan verladers. Lehmacher wordt gezien als een zwaargewicht in de sector. Zijn eerdere functies waren onder meer Director Head of Supply Chain en Transport Industries bij het World Economic Forum in Genève en New York en President en CEO van GeoPost Intercontinental, de wereldwijde pakketdienst van het Franse La Poste in Parijs en Hong Kong.

Logistieke sector

Avishai Trabelsi, oprichter en CEO van Quicargo: ‘Omdat we ernaar streven de logistieke sector te veranderen, hebben we vooruitstrevende thought leaders nodig die ons helpen om invloedrijke beslissingen te nemen die de branche de komende jaren zullen transformeren. Lehmacher heeft een bewezen staat van dienst die tal van voordelen zal opleveren voor ons doel om de emissies en de congestie op de weg drastisch te verminderen, de transportmarges te vergroten en transporteurs efficiëntere en meer flexibele oplossingen voor het wegverkeer te bieden.’

Quicargo werd opgericht door de Israëliërs Avishai Trabelsi (CEO) en Roni Liberman (CPO). Vóórdat ze de logistieke startup oprichten, was Trabelsi de CEO van een familietransportbedrijf in Israël. De startup ging tijdens de zomer van 2017 officieel van start in Nederland.

Amsterdam

Het hoofdkantoor van Quicargo bevindt zich in Amsterdam en het bedrijf is nu operationeel in de Benelux en het Ruhrgebied. De start-up verbindt op dit moment bijna 2.300 bedrijven met ongeveer 7.000 trucks van 300 vervoerders.

Investeerders en adviseurs zijn onder meer de voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van Koninklijke Ahold N.V. Rene Dahan, de voormalig MD Germany & Benelux van TNT Willem J. Prinsen, de voormalig CEO van Transport en Logistiek Nederland (TLN) Peter Sierat en logistiek expert en lector Dr. Walther Ploos van Amstel van de VU Universiteit, Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement