‘Softwarebedrijf Simply Deliver heeft als eerste IT-bedrijf aangetoond dat zij voldoet aan de eisen voor toetreding tot het iShare-netwerk. Zij is daarmee een stap verder dan andere partijen die de technische specificaties van het afsprakenstelsel hebben geïntegreerd of daarmee bezig zijn. Met de ondertekening van de Toetredingsovereenkomst mag de startup als eerste het logo van iShare Deelnemer voeren’, meldt iShare in een toelichting.

Data delen

Dankzij iShare hebben partijen die data delen via het platform van Simply Deliver de zekerheid dat hun data veilig en betrouwbaar gedeeld wordt. Ook wanneer deze partijen geen commerciële relatie met elkaar hebben of niet eerder met elkaar data hebben gedeeld.

Osman Akdemir, oprichter van Simply Deliver: ‘Dankzij iShare hebben klanten die gebruikmaken van onze cloudoplossing de zekerheid dat partijen met wie zij data delen daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Onze volgende stap is om nu de iShare-specificaties ook toe te passen bij de data-integratie met onze partners Jorr-IT en Yellowstar.

Afsprakenstelsel

iShare is een initiatief van de Topsector Logistiek. Het afsprakenstelsel werd ontwikkeld door en voor de logistieke sector en is sinds 2018 beschikbaar. Sindsdien werken verscheidene logistieke organisaties en IT-bedrijven aan de implementatie van de technische specificaties van iShare in hun software of hebben dat inmiddels gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement