Fonq opent nieuw warehouse

utrecht

De eerste paal ging in juni 2018 de grond in en nu is het zo ver. Het nieuwe distributiecentrum van online warenhuis Fonq is geopend. Het warehouse is twee keer zo groot als het oude magazijn dat al jaren te klein was. De logistieke operatie wordt zo een stuk simpeler, zegt het bedrijf.

Het nieuwe warehouse staat opnieuw in Utrecht op industrieterrein Lage Weide. Fonq kocht het laatste stukje grond. Het vloeroppervlak van het pand dat naast het warehouse van de Hema staat, telt 22.000 vierkante meter.

Fonq was voorheen op vier verschillende locaties gevestigd, een gevolg van fikse groei. Die verschillende panden waren echter niet efficiënt, de cut-off-tijd moest daardoor zelfs met een uur worden teruggedraaid. Klanten konden niet langer tot middernacht bestellen als ze hun product de volgende dag in huis wilden hebben, maar slechts tot 23.00 uur.

Inpakmachine

Het nieuwe warehouse vraagt ook om een compleet nieuwe inrichting. Eyecatcher is de nieuwe inpakmachine. De machine is zo’n tien keer sneller dan een mens. In slechts zeven seconden wordt een artikel dat besteld is op maat ingepakt, zo blijkt uit een demonstratie.

Het karton wordt op maat gesneden, zodat er geen opvulmateriaal nodig is. Het systeem is ook geschikt voor producten met bijzondere vormen. Bij de eerste stap wordt het karton gesneden en gevouwen, bij de laatste stap wordt de doos dichtgeplakt en gelabeld. Op de lopende band schuift de doos in zeven seconden tijd steeds een stukje verder op.

Herpositionering

Opvallend is verder dan in het nieuwe dc het oude Fonq-blauw is vervangen door oranje, met witte letters. Het bedrijf wil met de herpositionering de aanval inzetten op de ‘Home & Living-branche’ wat weer voor verdere omzetgroei moet zorgen.

Bij de bouw van het pand was duurzaamheid heel belangrijk, aldus directeur Antoine Brouwer. Zo is het pand voorzien van led-verlichting en gaan de lampen alleen aan als er personeel aanwezig is. Om het pand heen, staan verschillende bomen, wat de winkel in combinatie met de andere duurzame maatregelen een Breeam-certificaat opleverde.

Bekijk de video van het nieuwe warehouse:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fonq opent nieuw warehouse | NT

Fonq opent nieuw warehouse

utrecht

De eerste paal ging in juni 2018 de grond in en nu is het zo ver. Het nieuwe distributiecentrum van online warenhuis Fonq is geopend. Het warehouse is twee keer zo groot als het oude magazijn dat al jaren te klein was. De logistieke operatie wordt zo een stuk simpeler, zegt het bedrijf.

Het nieuwe warehouse staat opnieuw in Utrecht op industrieterrein Lage Weide. Fonq kocht het laatste stukje grond. Het vloeroppervlak van het pand dat naast het warehouse van de Hema staat, telt 22.000 vierkante meter.

Fonq was voorheen op vier verschillende locaties gevestigd, een gevolg van fikse groei. Die verschillende panden waren echter niet efficiënt, de cut-off-tijd moest daardoor zelfs met een uur worden teruggedraaid. Klanten konden niet langer tot middernacht bestellen als ze hun product de volgende dag in huis wilden hebben, maar slechts tot 23.00 uur.

Inpakmachine

Het nieuwe warehouse vraagt ook om een compleet nieuwe inrichting. Eyecatcher is de nieuwe inpakmachine. De machine is zo’n tien keer sneller dan een mens. In slechts zeven seconden wordt een artikel dat besteld is op maat ingepakt, zo blijkt uit een demonstratie.

Het karton wordt op maat gesneden, zodat er geen opvulmateriaal nodig is. Het systeem is ook geschikt voor producten met bijzondere vormen. Bij de eerste stap wordt het karton gesneden en gevouwen, bij de laatste stap wordt de doos dichtgeplakt en gelabeld. Op de lopende band schuift de doos in zeven seconden tijd steeds een stukje verder op.

Herpositionering

Opvallend is verder dan in het nieuwe dc het oude Fonq-blauw is vervangen door oranje, met witte letters. Het bedrijf wil met de herpositionering de aanval inzetten op de ‘Home & Living-branche’ wat weer voor verdere omzetgroei moet zorgen.

Bij de bouw van het pand was duurzaamheid heel belangrijk, aldus directeur Antoine Brouwer. Zo is het pand voorzien van led-verlichting en gaan de lampen alleen aan als er personeel aanwezig is. Om het pand heen, staan verschillende bomen, wat de winkel in combinatie met de andere duurzame maatregelen een Breeam-certificaat opleverde.

Bekijk de video van het nieuwe warehouse:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement