DSV heeft al een vestiging in het nabijgelegen Bergen op Zoom en was op zoek naar mogelijkheden voor uitbreiding. Toen aan de betreffende kavel in Tholen recentelijk de bestemming ‘logistiek’ werd gegeven, waren beide partijen er snel uit.

Werkgelegenheid

De nieuwe vestiging in de Zeeuwse gemeente moet dienst doen als opslagruimte voor diverse goederen, waaronder kleding en elektronica. De komst van het dc brengt tweehonderd fte’s aan directe werkgelegenheid met zich mee, mogelijk in de verdere toekomst nog meer

Ook qua indirecte werkgelegenheid komen er naar verwachting ongeveer tweehonderd banen bij, bijvoorbeeld in het transport. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste delen van het complex klaar in mei 2020.

Solutions

Het dc is zes dagen per week operationeel, van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds. Er wordt gewerkt in twee ploegendiensten. Hoeveel geld met de investering is gemoeid, is niet bekendgemaakt. De nieuwe vestiging valt onder de divisie Solutions en komt te liggen op een kavel van vijftien hectare, op het bedrijventerrein Welgelegen III.

DSV is een van oorsprong Deense logistiek dienstverlener, die wereldwijd opereert. Het bedrijf is actief in wegtransport, luchtvracht, scheepvaart en overige logistieke diensten. De Denen zijn aan een opmars bezig. Zo kochten ze eerder dit jaar de Zwitserse branchegenoot Panalpina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement