Het gaat om een driejarig zogeheten Global Heavyweight Service-contract met het Transportation Command van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarbij is Schenker de afhandelingsagent. Over de waarde van het contract zijn door het bedrijf geen mededelingen gedaan.

De expediteur wordt verantwoordelijk voor het ophalen en afleveren van materiaal aan conflictgebieden in de wereld vanuit bepaalde distributiecentra. Volgens DB Schenker gaat het daarbij om een groot aantal logistieke handelingen, waaronder douaneformaliteiten, warehousing, distributie en facturering.

Ambitie

Volgens Schenker past het nieuwe contract in de ambitie van de expediteur om logistieke diensten op defensiegebied mondiaal aan te bieden. Het bedrijf heeft daarvoor dit voorjaar een nieuw vrachtcentrum geopend in de buurt van de Amerikaanse hoofdstad Washington voor Amerikaanse en buitenlandse militaire klanten.