Er wordt bij Hannover ook een team gevestigd van het groupagenetwerk Euroconnect en de sneldienst voor deellading Eurapid. DHL ziet Hannover als een centraal gelegen locatie voor het deel van Europa dat het ermee wil bestrijken. Bovendien bevindt het zich vlakbij de (vracht)luchthaven van de Nedersaksische hoofdstad.

Volgestouwd met moderne techniek

Het nieuwe dc is volgestouwd met moderne technieken en moet een ‘terminal van de toekomst’ worden. Zo wordt gebruik gemaakt van grotendeels geautomatiseerde systemen voor het interne transport en voor het beladen en lossen van chassis voor wissellaadbakken.

In Hannover-Langenhagen past DHL Freight verder ‘augmented reality’ toe, die personeel bij snellere en efficiëntere orderpicking moet helpen. Er wordt ook een systeem gebruikt voor geautomatiseerde vaststelling van gewicht, volumes en andere relevante gegevens over zendingen. Digitaal kunnen die gegevens in enkele seconden worden vastgesteld, terwijl dit werk in veel dc’s nog handmatig gebeurt.