Column – Dapperstraat

J.C. bloem

Sommige Nederlanders zullen het begin van dit gedicht van J.C. Bloem (1887-1966) misschien nog kennen: ‘Natuur is voor tevredenen of legen./En dan: wat is natuur nog in dit land?/Een stukje bos ter grootte van een krant,/Een heuvel met wat villaatjes ertegen.’ Inderdaad: het heet ‘De Dapperstraat’.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Column – Dapperstraat | NT

Column – Dapperstraat

J.C. bloem

Sommige Nederlanders zullen het begin van dit gedicht van J.C. Bloem (1887-1966) misschien nog kennen: ‘Natuur is voor tevredenen of legen./En dan: wat is natuur nog in dit land?/Een stukje bos ter grootte van een krant,/Een heuvel met wat villaatjes ertegen.’ Inderdaad: het heet ‘De Dapperstraat’.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu