Kaarthouders van Secure Logistics kunnen daardoor straks met één digitale identiteit tot veel meer locaties toegang krijgen, zoals bij bijvoorbeeld Portbase en toegang krijgen tot bewaakte parkeerplaatsen.

‘Vergelijk het met een bankpas. Wie een bankpas van de Rabobank heeft, kan ook terecht bij de geldautomaten van ABN Amro en ING’, zegt Cor Stolk, directeur van Secure Logistics.

Terminal

Per dag voert Secure Logistics meer dan veertigduizend verificaties uit. Dat betreft chauffeurs die zich met een CargoCard melden op een terminal om een container op te halen, maar ook medewerkers die met een PortKey of Digital Safety Paspoort toegang krijgen tot locaties

De verificatie vindt onder meer plaats via biometrie. Een chauffeur die een container komt ophalen, kan zich identificeren met de CargoCard en moet vervolgens zijn vinger in een vingerscanner leggen. Als het unieke aderpatroon in de vinger overeenkomt met die op de CargoCard, mag de chauffeur doorrijden.

‘We registreren ongeveer honderd verschillende certificaten en trainingen. Daarmee maken we inzichtelijk dat de houder de vereiste veiligheidsopleidingen en -instructies krijgt voor toegang tot bijvoorbeeld petrochemische installaties’, vertelt Stolk.

Tankauto’s

iShare biedt de mogelijkheid om de veertigduizend door Secure Logistics vastgelegde identiteiten op veel grotere schaal in te zetten. Stolk noemt het voorbeeld van een chemiebedrijf dat chauffeurs van tankauto’s ontvangt.

‘Dat bedrijf kan iShare inzetten om op veilige en betrouwbare wijze de identiteit van de chauffeur bij Secure Logistics te verifiëren zonder per se een vingerscanner te hoeven installeren. Daardoor kan het chemiebedrijf eenvoudig checken of die chauffeur de vereiste papieren heeft om de vulinstallatie te bedienen. Dat hoeft niet langer handmatig te worden gecontroleerd en gevalideerd’, vertelt Stolk.

Unieke identificatiecode

‘Met biometrie realiseren we het allerhoogste veiligheidsniveau, maar dat is niet overal vereist. Aan onze kaarten is ook een unieke identificatiecode gekoppeld, die op veel locaties voldoende is. Door iShare te implementeren, kunnen we ook zonder biometrie met grote zekerheid vaststellen wie de chauffeur is en wat hij of zij allemaal wel en niet mag doen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement