Het magazijn wordt hypermodern; het wordt geheel geautomatiseerd en robots doen het grootste deel van het fysieke werk. Het krijgt een hoogte van dertig meter. Het grondoppervlak gaat honderd maal dertig meter bedragen.

In 2021 operationeel

Het pand aan de Culemborgse Erasmusweg moet er in mei volgend jaar staan, daarna begint de inrichting. Het wordt naar verwachting in het voorjaar van 2021 operationeel.

De capaciteit van het magazijn zal dan 150.000 zogenaamde ‘bakken’ bedragen, waarvan er elk uur tweeduizend kunnen worden behandeld. Er is mogelijkheid tot uitbreiding van de capaciteit met nog eens 150.000 bakken.

CB bouwt het nieuwe centrum met het oog op het steeds uitgebreidere assortiment aan artikelen dat het in voorraad moet houden, voor bedrijven in de boekenuitgeverij en voor de textielhandel. De voorraden worden kleiner; tegelijk wordt rekening gehouden met de aanhoudende groei van de e-handel.