Daarmee is het aantal zendingen dus ruimschoots verdubbeld. Dat heeft volgens het bedrijf te maken met de sterke groei van het webwinkelen, maar ook met de enorme partij pakketten die bij Österreichische Post in augustus vorig jaar door DHL in behandeling zijn gegeven.

420.000 pakjes per dag

Gemiddeld brengt het bedrijf dagelijks nu 420.000 pakjes per dag langs de deur, zowel bij bedrijven als bij de consument thuis. In december afgelopen jaar steeg dat gemiddelde naar 600.000. Op 11 december was het helemaal pakjesdag, met 765.000 afleveringen.

Österreichische Post investeerde vorig jaar 160 miljoen euro in de postbezorging, waarvan een groot deel in die van pakketten. Het gaat volgens het bedrijf om een recordbedrag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement