De man zou in kritieke toestand verkeren en wordt geïsoleerd. Hij wordt met een voertuig van de brandweer overgebracht naar een universitair ziekenhuis in Düsseldorf. Dat moet in de loop van de nacht gaan gebeuren.

Het is onduidelijk wie de man heeft besmet, maar volgens de Aachener Zeitung heeft de 47-jarige contact gehad met een kennis die recentelijk in China was. Het is nog niet bekend of die persoon dan ook wordt behandeld.

Vlakbij Sittard

De echtgenote van de man vertoont ook symptomen, maar het is nog onduidelijk of ze is besmet met het virus. Er wordt gekeken met wie het stel contact heeft gehad. Het duo komt volgens bronnen van de Rheinische Post uit Selfkant, vlakbij het Nederlandse Sittard. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

De autoriteiten in de regio Heinsberg, over de grens met de Nederlandse provincie Limburg, hebben uit voorzorg besloten dat scholen en kinderdagverblijven woensdag dicht blijven. Er wordt nog gekeken of meer maatregelen nodig zijn.

De Duitse autoriteiten maakten eerder op dinsdag ook al melding van een eerste besmetting in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg. Het ging daar om een 25-jarige man die ziek werd na een bezoek aan de Italiaanse regio Lombardije.

Limburg

Tevens is bekend geworden dat een met coronavirus besmette Duitser een week geleden in Limburg is geweest. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde dinsdagavond dat bij de man het virus is vastgesteld.

Woensdagochtend werd duidelijk dat de Duitser op het moment van zijn bezoek aan Nederland niet ziek was en ook niet besmettelijk was. Daarmee is de noodzaak voor verder contactonderzoek in Nederland komen te vervallen, meldt het RIVM.